Kort gezegd omvat de ‘diaconie’ het maatschappelijk werk van de kerk. De diakenen van de PGV houden zich op allerlei manieren bezig met hulp in het dorp en daarbuiten. Dat doen ze op een praktische manier: door hulp te bieden aan mensen die financieel in de knel zitten, door steun aan projecten in de regio, en steun aan projecten in de armere landen van deze wereld. Wilt u de diaconie steunen, of kunt u zelf hulp gebruiken? Neem contact op met de diaconie via diaconie@kerkvanvreeland.nl.

In 2020 hebben een aantal Vreelanders het initiatief genomen om een DUO fiets voor het Dorp aan te schaffen. De diaconie heeft aan twee goede doelen om een bijdrage gevraagd. Met de bijdrage van de STAG en het Fonds: “de Huisarmen van Nigtevecht, Overmeer en Vreeland”, is de DUO fiets aangeschaft. De kosten van de fiets worden door de diaconie betaald, zoals nieuwe banden of andere reparaties. Hierdoor is het mogelijk om de fiets kosteloos ter beschikking te stellen.

Een aantal Vreelanders zijn nu “opgeleid ”als DUO fiets “chaufeur”. De fiets is te gebruiken voor een fietstochtje naar Abcoude, Breukelen, maar ook voor een tochtje om ergens een kopje koffie te gaan drinken. De fiets is Corona proof. Wij kunnen een doorzichtig scherm plaatsen tussen de twee fietsers. Wilt u gebruik maken van de DUO fiets, stuur dan een mailtje naar duofietsvreeland@gmail.com.

Het beheer namens de diaconie wordt gecoördineerd door Reinko Abels en Cisca van Leusden.