Verhuur kerk

De kerk kan gehuurd worden voor aangelegenheden die passen in de sfeer en gebruik van de kerk.

De Grote Kerk, St Nicolaaskerk, is door de Gemeente Stichtse Vecht aangewezen als Huis der Gemeente, dit betekent dat het mogelijk is om hier uw wettelijke huwelijk te laten voltrekken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarnaast is het ook mogelijk om een andersoortige huwelijksceremonie te laten plaatsvinden.

Daarnaast is het ook zeer geschikt voor muzikale uitvoeringen. Ook een afscheidsceremonie – tevens wanneer u geen lid bent van onze gemeente – kan vanuit onze kerk plaatsvinden.

In het middenschip van de kerk staan 90 stoelen. De stoelopstelling kan naar wens worden aangepast. Tegen de linker zijmuur staat een vaste bank voor ongeveer 6 personen. In de 2 transepten kunnen in elk 30 stoelen staan. Het totaal aantal zitplaatsen in de kerk komt zo op 150.

In het koor staat een (avondmaals-) tafel op een oude plavuizen vloer. Verder staat er een vleugel en een koororgel. In het koor kunnen ongeveer 40 stoelen worden geplaatst. Vanuit het koor is er toegang tot een aparte (consistorie-) kamertje waar een tafel en 6 stoelen staan. De uitgang naar buiten vanuit de consistorie is tevens een nooduitgang.

De muren zijn witgekalkt. Het gewelfde plafond is van hout met 4 gewelfschotels die de symbolen van de evangelisten weergeven, de engel, de leeuw, de stier en de adelaar. Boven het orgel is een gewelfschotel met Sint Nicolaas.

De verlichting bestaat uit hanglampen die in 3 compartimenten zijn geschakeld. Voor sfeerverlichting kunnen de kaarsen in de 4 kroonluchters worden gebruikt, 2 in het schip en 2 in het koor.

In de kerk is een professionele geluidsinstallatie aanwezig met 1 vaste microfoon bij de lessenaar 1 loop microfoon bedraad en 1 draadloze (zender) microfoon.

Bij de entree is een eenvoudige garderobe aangebracht. Tevens is er een toilet en een klein keukenblokje. Aanwezig zijn een EHBO-doos en diverse brandblussers. Voor de toegang voor invaliden is een oprit over de toegangsdrempel beschikbaar.

De kerk heeft geen eigen parkeer gelegenheid. Dit is mogelijk op een voormalig voetbalveld aan de Raadhuislaan / hoek Kleizuwe.

De kerk heeft drie gebrandschilderde glas-in-lood ramen.

Het raam aan de oostzijde beeld de opstanding van Jezus uit. In het zuid transept is de schepping weergegeven en in het noord transept het nieuwe Jeruzalem.

Verder zijn er zowel in het schip als het koor meerdere egale glas-in-lood ramen die overdag een prachtig, wat diffuus licht doorlaten.

Een fraaie, historische locatie voor gelegenheden als: huwelijksceremonie, condoleance, herdenkingsbijeenkomsten, concerten, lezingen, etc. Bij kleine gezelschappen is het mogelijk om in het koor van de kerk een drankje te schenken. (Catering met maaltijden is in de kerk niet toegestaan).

Trouwen in een XIV -eeuwse kerk, vraag naar de voorwaarden.
Het adres van onze kerk is: Kerkplein 1, 3633 BG Vreeland

Verdere informatie kunt u verkrijgen bij: Astrid Zeldenrijk, 06-13737307 / mail communicatie@kerkvanvreeland.nl   Astrid heeft het beheer van de agenda dus zij kan u gelijk informeren of de kerk nog beschikbaar is op de door uw gewenste datum!